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Informal

Question :

	

May the partner of a trial commissioner appear in the trial
commissioner's court, in a case in which the trial
commissioner is not involved?

References:

	

SCR 4.300, Code of Judicial Conduct, Compliance Section
Part A(2).

The Compliance Section of the Code of Judicial Conduct specifically
states that a trial commissioner is not prevented "from practicing in the court of
which he is a commissioner so long as he has not taken and does not take any action
as such commissioner with respect to the matter or matters in which he practices
as an attorney."

Since the trial commissioner himself is allowed to practice in his court,
we can find no objection to his partner practicing under similar circumstances .

Were the trial commissioner involved in the case in his official
capacity, the rules for disqualification and the remittal thereof, as set out in
Canon 3C, would be applicable.

M. Westberry, Chairman
Ethics Committee of the Kentucky Judic).ry

403WAPP!NG STREET
ANTHONY M . WILHOIT FRANKFORT, KENTUCKY 40601 THOMAS J . KNOPF

Court of Appeals District Court

B .M . WESTBERRY, CHAIRMAN
JOSEPH H . ECKERT Attorney

UHEL O . BARRICKMAN

Circuit Court Attorney




